Работно ВремеПон - Пет 07.30 - 15.30 / Саб 09.00 - 14.00Тел: (+389) 02 3175 174

fischer FAZ II – Моќниот анкер со огромна носивост - Fortuna

November 4, 2020by nenad

Главни Карактеристики:

 • Kарактеристичниот прстен на самиот анкер на кој се потпира експанзиониот црн прстен држи дури и во случаеви на контакт со арматура, со тоа осигурува безбедна инсталација.
 • Интеракцијата помеѓу конусот и експанзиониот клип т.е. прстен значајно го зголемува капацитетот на носивост и овозможува многу помало како оскино така и ивично растојание на монтажа.
 • Избор на нормална подлошка, широка GS подлошка или HBS подлошка која е во согласност со стандардот DIN1052 за дрвени конструкции…
 • Испакнатиот пин ја заштитува главата од оштетување при инсталација.

Предности:

 • Со новото ЕТА оценување за Опција 1 (горна зона и напукнат бетон), носивостите на извлекување се зголемени за 10% додека носивостите на смолкнување дури 17%. Тоа овозможува користење помалку и/или помали анкери при прицврстувањето на конструкцијата.
 • Минималната длабочина на анкерисување овозможува пократко бушење, а со тоа и побрза инсталација и помалку проблеми со арматурата при монтажа.
 • Новата украсна матица, не само што овозможува подобар оптички изглед туку и осигурува лесна монтажа.
 • FAZ II 6: Првиот анкер штраф со дијаметар 6мм со ЕТА атест за Опција 1 во светот. За безбедно и сигурно прицврстување.

Ново: Вариабилни длабочини

Овозможува прецизна адаптација на силите на носивост (М8-М16).

 1. Максимална носивост со максимална вградлива длабочина (60мм) за FAZ II 10 A4 = максимална носивост при извлекување од 6.2 kN и при смолкнување од 15.1 kN.
 2. Брза инсталација благодарејќи на минималните вградливи длабочини, односно за FAZ II 10 A4 изнесува 40mm = дозволена носивост при извлекување 4.3 kN и при смолкнување 11.3 kN.

 

Апликации

Странично прицврстени огради
Огради прицврстени во горна зона
Фасадни потконструкции
Фасадни конкструкции
Дрвени конструкции
Тензиски анкери
Цевоводи
Канали за кабли
Location

Where to find us
Contact

Information

Lazar Poptrajkov bb, 1000 Skopje, Macedonia

Tel: 02 3 175 174

Fax: 02 3 175 511

Working Hours

Mon-Fri: 07:30 – 15:30

Saterday: 09:00 – 14:00

Facebook
Contact Form

Send us a message

  Your Name (required)

  Your Email (required)

  Your Message