Фортуна МК

Сврзувачки Елементи, Алати, Лепаци, Тркала и Др…

ВИДИ КАТАЛОГ

Грижа за Купувачите

Задоволен клиент е приоритет во нашето работење.


Квалитет

Исклучиво производи со докажан квалитет.


Брза Испорака

Секогаш брза испорака до Вашиот објект или магацин.


Контакт Комерција

Нашите комерцијалисти ви стојат на располагање во секое време на 02 3 175 174

Категории на производи


Сврзувачки Елементи

Еден од врвните брендовие и главни добавувачи кои ги застапуваме на нашиот пазар е компанијата NORM Civata. Основана во Измир, Турција во 1973 година, Norm Civata започнала со производство на завртки т.е. шрафови со една машина.

More…


Типли и Анкери

60 години fischer Типли и Анкери – Формиран во 1958 година, fischer брендот е синоним за безбедни, иновативни и софистицирани технички решенија за прицврстување. Поставување нови стандарди во прицврстувањето е дел од фишеровата традиција.

More…


Абразиви

Компанијата KARBOSAN е пионир во абразивната индустрија во Турција, уште од 1967 година ги развива и усовршува своите процеси и технологии за производство на абразиви. Почетокот го означила фабрика од 9.000 м2 со 40 работници во Halkali, Istanbul.

More…


Рачен Алат

Wiha е еден од водечките произведувачи на рачен алат за професионална употреба во трговијата и индустријата ширум светот. Цела низа награди се доказ дека Wiha ги поставува стандардите кога се однесува до функционалност, дизајн и квалитет во областа на рачен алат.

More…


Електричен Алат

BOSCH POWER TOOLS одделението од групацијата BOSCH е светски лидер во областа на електричен алат и прибор за електричен алат. Во 2012 година оваа дивизија оствари финансиски промет од 4 милијарди евра со што 90% од прометот е направен надвор од Германија т.е. ширум светот.

More…


Лепаци и Заптивни Маси

Loctite е започнат во подрумската лабараторија на Др. Вернон Крибл во 1953 година. Професор по хемија кој успеал да развие систем за зацврстување на единствена смола во одсуство на воздух, така наречена анаеробна заптивна смеса.

More…


Тркалца

BS ROLLEN, компанија лоцирана во Remscheid, Германија, град (Remscheid – Solingen – Wuppertal) кој е познат по метало-преработувачката индустрија. Чекани и преси кои го формираат и обликуваат металот уште од средниот век. Подржани од оваа традиција, BS ROLLEN гледа на својата иднина самоуверено.

More…


Бургии и Резен Алат

KRINO е горда на својата интернационална препознатливост како резултат на квалитетот на произведените бурги и резен алат. Компанијата е формирана во 1982 во градот Монтевекиа, северно од Милано, Италија и е дел од индустријата која е специјализирана за производство на резен алат уште од раните 1900-ти.

More…


Мерни Алати

Повеќе од 60 години компанијата SOLA произведува перфектни мерни инструменти и алати. Како експерти во мерењето и маркирањето, SOLA произведува широк спектар на производи кои им помагаат на мајсторите и градежните работници во своите секојдневни активности. SOLA со задоволство непрекинато се труди да ги оптимизира своите производи за да ги задоволи потребите на своите купувачи што е можно повеќе.

More…


KRINO
KARBOSAN
FISCHER
NORM
LOCTITE
SOLA
BS ROLLEN
WIHA
BOSCH
За Нас

Фортуна МК

Формирана во 1992, Фортуна е една од првите фирми кои се занимаваат со трговија на сврзувачки елементи

Почнувајќи од основните завртки и навртки полека но сигурно продажната програма се проширила на сврзувачки елементи од сите типови и димензии. Потоа, во гаматаа се воведени и типли и анкери, бургии и резен алат, абразиви и брусни плочи, рачен и електричен алат, тркалца, лепаци и заптивни маси, мерни инструменти и др…

 

Денес, Фортуна МК е една од водечките компании во оваа област со повеќе од 15 вработени и развиена мрежа на дистрибутери низ целата држава.
Брендовите кои ексклузивно ги застапуваме се исклучиво европски со докажан квалитет на интернационално ниво и одличен сооднос цена – квалитет на производите.

Сврзувачки Елементи – NORM Civata / STD Civata – Turkey
Типли и Анкери, Прицврстување Инсталции – Fischer – Germany
Абразиви и Брусни Материјали – Karbosan – Turkey
Бургии и Резен Алат – Krino – Italy
Професионален Рачен Алат – Wiha – Germany
Професионален Електричен Алат – Bosch / Flex– Germany
Тркалца – BS ROLLEN – Germany
Лепаци и Заптивни Маси – LOCTITE – Germany
Mерни инструменти и техника – Sola – Austria

Препорачани Производи


Локација

Каде да не најдете
Контакт

Информации за нашата компанија

Лазар Поптрајков бб, 1000 Скопје, Македонија

Тел: 02 3 175 174

Факс: 02 3 175 511

Работно Време

Пон-Пет: 07:30 – 15:30

Сабота: 09:00 – 14:00

Facebook
Контакт Формулар

Пратете ни порака

Име (неопходно)

Електронска пошта (неопходно)

Порака