FISCHER FIS EM PLUS - Хемиски анкери за јаки врски - Fortuna

октомври 19, 2021by nenad
FIS_EM_PLUS_header.jpg

Fischer FIS EM Plus

Доколку веќе не го користите, Ви го претставуваме Fischer FIS EM Plus – хемискиот цемент за анкерисување. Сериозен производ за сериозни врски. Сега, со загарантиран животен век од 100 години. Прв производ во светот со таков сертификат.

Предности:

 • Според последното ЕТА испитување, гарантиран сервисен век на производот е 100 години за арматурни инсталации како и анкерисување во напукнат бетон.
 • Хемискиот мортар е одобрен за користење во дијамантски дупчени дупки како и дупки полни со вода.
 • Одобрено и испитано за сеизмика според категорија C1, C2 што гарантира сигурна врска дури и во екстремни услови.
 • Епоксидниот мортар овозможува трансфер на тешки товари и варијабилни длабочини на анкерисување во комбинација со навојно вретено или анкер ФИС А.
 • Апликација во секакви временски услови од -5 до +40 степени.

fischer epoxy mortar FIS EM Plus

 

За повеќе информации, слободно обратете ни се на 02 3175 174 или nenad@fortuna.mk

Каталог од производот: https://www.fischer-international.com/-/media/fixing-systems/fiint/innovations/fis-em-plus/xxxxxx-brochure-fis-em-plus-en_2020_screen.ashx

Локација

Каде да не најдете
Контакт

Информации за нашата компанија

Лазар Поптрајков бб, 1000 Скопје, Македонија

Тел: 02 3 175 174

Факс: 02 3 175 511

Работно Време

Пон-Пет: 07:30 – 15:30

Сабота: 09:00 – 14:00

Facebook
Контакт Формулар

Пратете ни порака

  Име (неопходно)

  Електронска пошта (неопходно)

  Порака