Лепаци и Заптивни маси - Fortuna

Loctite, синоним за квалитетни лепила и заптивни маси со докажан квалитет во индустријата и трговијата.
Бренд:

LoctiteLoctite е започнат во подрумската лабараторија на Др. Вернон Крибл во 1953 година. Професор по хемија кој успеал да развие систем за зацврстување на единствена смола во одсуство на воздух, така наречена анаеробна заптивна смеса.
Во шеесетите години од дваесетиот век Loctite под својот бренд развива и цијанокрилати или попознати како супер лепаци. Многу брзи еднокомпонентни и дво-компонентни индустриски лепаци кои зацврстуваат и на собна температура. Потоа, следува и развој на други технологии како: Силикони, Епоксиди и Акрилни лепаци. Во 1997 L Loctite е купен од страна на Henkel и останува првокласен бренд. Производите на Loctite обезбедуваат решение низ целокупниот производствен процес. Овие лепаци и заптивни маси од Loctite се користат во најразлични индустриски гранки како: Машинството, Електронската, Автомобилската, Воздушната, Биоемедицинската и др.Loctite своите производи ги пласира ширум светот преку соите фабрики во:
– Munich (Garching-Hochbrück), Германија
– Rocky Hill, Connecticut, САД
– Yokohama, Јапонија
– Dublin, Ирска
Производи

Локација

Каде да не најдете
Контакт

Информации за нашата компанија

Лазар Поптрајков бб, 1000 Скопје, Македонија

Тел: 02 3 175 174

Факс: 02 3 175 511

Работно Време

Пон-Пет: 07:30 – 15:30

Сабота: 09:00 – 14:00

Facebook
Контакт Формулар

Пратете ни порака

    Име (неопходно)

    Електронска пошта (неопходно)

    Порака